пʼятницю, 14 вересня 2018 р.


Звіт про проведення  Тижня знань безпеки життєдіяльності
«Молодь за безпеку дорожнього руху!»
в Новоархангельському навчально – виховному комплексі
«загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів -  гімназія»
Новоархангельського НВО №1

     Відповідно до річного плану Новоархангельського НВК «загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів - гімназія» з 10 по 14 вересня 2018 року відбувся Тиждень знань безпеки життєдіяльності  «Молодь за безпеку дорожнього руху!»
    Тематика даного Тижня є актуальною, щодо підвищення проінформованості  учасників навчального процесу про негативні наслідки дорожньо - транспортних пригод та стимулювання дій, спрямованих на усунення основних факторів ризику дорожньо - транспортного травматизму, попередження небезпечної поведінки на вулицях і дорогах, неухильне використання шоломів та ременів безпеки при користуванні транспортними засобами у якості пасажира, дотримання швидкісного режиму та  правил дорожнього руху, допомагає дітям згадати, доповнити знання правил дорожнього руху.
З урахуванням вікових особливостей було розроблено план - сітку, графік проведення  Тижденя знань безпеки життєдіяльності  «Молодь за безпеку дорожнього руху!»  у 1-11 класах.
   На загальношкільній лінійці  «Знай та вивчай Правила дорожнього руху усіх учасників навчально – виховного процесу було ознайомлено з історією виникнення Правил та необхідністю їх дотримання. Цікавинкою була інтерпретація значень дорожніх знаків щодо шкільного життя. Також було представлено план заходів у рамках Тижня.
Учні брали активну участь у написані казок, виготовленні пам`яток. Учні 8-11 класів підготували для молодших школярів відео презентацію «Ти учасник дорожнього руху». На заключному етапі підвели підсумки тижня, оголосили результати конкурсів та визначили переможців.
Учасники шкільного самоврядування провели гру – змагання «Я - пішохід, я – пасажир». між учнями 3 –А і 3  Б класів.  Змагалися команди  «Знавці» та «Чомучки».  Родзинкою гри було  домашнє завдання команд, учні декламували  підготовлені   казки.
   Велика увага приділяється вивченню Правил дорожнього руху з учнями початкових класів, адже саме вони найменше знають про безпечне поводження на дорозі. Протягом тижня проводились хвилинки безпеки, під час яких за допомогою бесід, перегляду ілюстрацій, ігор з розмальовками, читання художніх творів, створення ігрових ситуацій дітям початкової школи надавалась можливість запам’ятати та вивчити правила безпечних ігор поблизу дороги.
Учні 1-2 класів переглянули повчальну передачу «Азбука безпеки з тітонькою Совою», яка ознайомила школярів з історією виникнення та розвитку транспортних засобів, Правил дорожнього руху, діти переконалися у необхідності дотримуватись Правил дорожнього руху.
Самі маленькі учні школи  на виховних годинах  повторили «Правила безпеки на дорогах», «Безпека руху пішоходів», «Правила безпеки учнів у школі та на дорозі»,  «Сигнали світлофора і регулювальника»,  «Якими бувають перехрестя».
Між учнями 2 – 6 класів був проведений    конкурс  дитячого малюнка «Безпека дорожнього руху».
    Учні 10 – Б класу Новоархангельського НВК «загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів - гімназія» разом з класним  керівником  Березовською Р.І. працювали над темою «Молоде покоління за безпеку руху». Учні підготували повідомлення про статистику дорожньо - транспортних пригод та їх причини, обговорювали ситуації, що призводять до травматизму, розв’язували цікаві задачі.  
Вкінці Тижня знань безпеки життєдіяльності «Молодь за безпеку дорожнього руху!»  було проведено його підсумки.
Всі заходи під час проведення Тижня пройшли на належному рівні. Кожен день був цікавим, корисним та різноманітним.
Заходи, які були проведені з 10.09.2018 р. по 14.09.2018 р. дали змогу дітям одержати достатньо знань щодо бережливого ставлення до свого здоров’я та оточуючих людей.





Немає коментарів:

Дописати коментар